OPDRACHTEN Een opdracht krijgen is niet alleen eervol voor een kunstenaar, maar betekent ook uitgedaagd worden de grenzen van je kunnen te moeten opzoeken.

uit 2004 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

'Charge Zware Cavalerie

2015

Eervolle opdracht gemaakt voor het Museum Nederlandse Cavalerie, Amersfoort. Het beeld stelt voor een groep van 5 zogenaamde 'Kurasiers' , behorend tot de "Zware Cavallerie". Het beeld staat ineen prachtige vitrine en meet 100 cm. bij plm. 50 cm. Voor een goede weergave van uniformering en assesoires hoefde ik niet ver te zoeken! Dank directie en vrijwilligers Museum Nederlandse Cavalerie!  

Lichte Cavalerie rond 1825

2019

'Ayla'

2015

Dressuur pony Ayla, dierbaarbezit, nu een tastbare herinnering.

Duo Ierse Wolfshond

2014

In opdracht vervaardigd naar een foto van de eigenaresse.  De titel zou heel goed 'In gespannen afwachting' kunnen zijn, gericht als Ieren zijn op het doen en laten van hun bazen............. 

Ierse Wolfshond, rennend.

2014

Was beeld van een rennende Ierse Wofshond. In overleg voor deze dynamische houding gekozen; de wens om een beeld van een Ier op een hogere, oude eiken sokkel  te plaatsen, gaat hierdoor in vervulling!

Wereldbol met duiven

2013

Opdracht voor vredesmonument ter nagedachtenis aan alle gevallen Cavaleristen tijdens Vredesmissies. Heeft inmiddels een fraaie plek gekregen op het ereveld van de Prins Bernard kazerne te Amersfoort.

Ierse Wolfshonden

2012

In opdracht vervaardigd voor de firma Energique, hondenvoeding,  n.a.v. het openen van een nieuwe productie lijn. De korte levensverwachting van dit fraaie ras was de directe aanleiding van de eigenaren van de firma Energique om een hoogwaardig hondenvoer te gaan produceren dat de levensverwachting van de snel opgroeiende Ierdie zou verlengen.

St. Joris

2012

In opdracht vervaardigd; Sint Joris, schutspatroon Cavalerie.

'Convoi Exceptionnel'

2010

'Uitzonderlijk Vervoer', de vraag om 'wat bronzen varkens' kreeg een verrassende wending.

'Perry'

2009

Beeldje gemaakt als herinnering aan 'Perry',een geweldige labrador.

Sint Joris en de Draak

2009

Eervolle opdracht van Het Museum Nederlandse Cavalerie te Amersfoort. Onthult in september 2009 op het terrein van het museum. Na een aarzelend begin (hoeveel Sint Jorissen zullen er zijn?) genoten van de samenwerking met de opdrachtgevers, het vervaardigen van het beeld en zeker ook van de onthulling .........

'Twee labradors'

2006

Opdracht voor een 'portretje' van vader en zoon labrador.

'Moeke'

2004

Moeke, model stond een van m'n eerste kippen. Opdracht van voormalig kippenboer, die graag één kip als herinnering wilde aan zijn werkzame leven......