(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wisent

2020

'Rust'

2019

Groepje rustende paarden in een karakteristieke houding.

Azawakh, staand

2018

Gezien de kleine oplage  (2 stuks) van de vorige Azawakh, heb ik deze staande toegevoegd als unicum. De foto toont, hoe  'groots' een klein beeld kan zijn.........

Dieseltje

2018

'Diesel' een ouder werkje, wat ik jaren in mijn wasmodellen kast had liggen en gewoon vergeten was.....  Opruimen heeft zo zijn voordelen en zo heeft Diesel een nieuw leven gekregen. Het is de laatste gieting van dit beeldje.

In Wankel Evenwicht

2018

Gezien de titel hoef ik weinig toe te voegen......... Dit beeld is bedoeld als object in een formele tuin en heeft al langer geleden gediend als basis voor een monument.

labrador

2018

Wij hebben al jaren honden van ons favoriete  ras, de labrador. Heerlijke dieren, een hond zoals een hond behoord te zijn, stoer, will to please, binnen rustig, buiten onvermoeibaar. Deze labraor is in opdracht gemaakt.

Rammelende Hazen

2018

Twee rammelende hazen, een dankbaar onderwerp . Expressief beeld met een knipoog..... 

Schollevaar

2018

Een mooie, maar verguisde vogel, de aalscholver. Niet meer beschikbaar.

Winterkoninkje op tak

2018

Winterkoninkjes zijn aansprekende vogeltjes. Klein maar met een 'grote bek' bijna in elke tuin aanwezig. Dit wk'tje is afgeleid van de staande, echter op een tak van de kronkel hazelaar geplaatst loerend naar een rupsje, krijgt het een heel ander aanzien. Niet meer beschikbaar.

Friese merrie met veulen

2017

Wordt nog hard aan gewerkt, maar woordt binnenkort in brons gegoten. Friese merrie met veulen, zogend. Hard gewerkt wordt ook aan een dravende Friese merie met 2 veulens.

Friese merrie met veulen, in beweging

2017

Wat is er mooier als het gegeven 'Moeder met Kind".... Zeker als het een trotse Friese merrie betreft. Dit stel is ook als trio verkrijgbaar, een tweeling veulen.......  

IJsbeertje

2017

Jonge ijsbeer aan de wandel. Leuk klein beeldje van een met uitsterven bedreigt dier.....

Kraanvogels

2017

Als we geluk hebben zien we ze.......luid met elkaar pratend op weg naar hun broedplaats. Als set en ook los te koop.

Lepelaar, opvliegend.

2017

De tot de verbeelding sprekende lepelaar is een graag geziene zomergast in ons land. Is wit gepatineerd, staat op een rvs pen en is vooral mooi in de buurt van zijn habitat, het water. Een kleurrijke border mag ook.......  

Zich wassende kat

2017

Leuk beeld voor ergens een plekje in de tuin...... Zich wassende kat is gemaakt in klei en nu gegoten in brons.

Azawakh solo

2016

Azawakh, wordt in kleine oplage gegoten .Niet meer beschikbaar!

Groep Ierse Wolfshonden

2016

Werk in opdracht en die luidde: 'Een groep van minimaal 5 Ierse Wolfshonden of Deerhounds in actie'. Voor een firma in hondenvoer, Gorredijk.

Grutto paartje

2016

Grutto paartje, dalend op zoek naar hun nest . De grutto is  vogel van het jaar geworden, terecht, hun aantal neemt door allerhande landbouw activiteiten sterk in aantal af helaas. Ik mis zijn kenmerkende roep.......Niet meer beschikbaar.

Grutto solo in rvs ring

2016

Grutto solo wordt gepresenteerd op een hoge slanke sokkel van Belgisch hardsteen. Een fraai bescheiden ornament in elke tuin!

Ierse Wolfshond rennend

2016

In opdracht vervaardigd. Op de foto beeld en model maken kennis........

'Ayla'

2015

Dressuur pony Ayla, dierbaarbezit, nu een tastbare herinnering.

'Charge Zware Cavalerie

2015

Eervolle opdracht gemaakt voor het Museum Nederlandse Cavalerie, Amersfoort. Het beeld stelt voor een groep van 5 zogenaamde 'Kurasiers' , behorend tot de "Zware Cavallerie". Het beeld staat ineen prachtige vitrine en meet 100 cm. bij plm. 50 cm. Voor een goede weergave van uniformering en assesoires hoefde ik niet ver te zoeken! Dank directie en vrijwilligers Museum Nederlandse Cavalerie!  

Jonge Flessenhalseenden

2015

Aandoenlijk zijn ze, de nog bijna kuikens van de flessenhals eenden. Hun nieuwsgierige blikken, immer op zoek naar eten..........

Uil met prooi op stronk

2015

Ze vliegen veel om ons huis, altijd nog schrik ik van hun geluidloze vlucht op zoek naar  muizen die afkomen op het voor de kippen getrooide voer. Prachtige dieren.

Duo Ierse Wolfshond

2014

In opdracht vervaardigd naar een foto van de eigenaresse.  De titel zou heel goed 'In gespannen afwachting' kunnen zijn, gericht als Ieren zijn op het doen en laten van hun bazen............. 

Ierse Wolfshond, rennend.

2014

Was beeld van een rennende Ierse Wofshond. In overleg voor deze dynamische houding gekozen; de wens om een beeld van een Ier op een hogere, oude eiken sokkel  te plaatsen, gaat hierdoor in vervulling!

Jonge Bever

2014

Spelende jonge bever.Unicum gegoten. Verkocht
 

Koedoe

2014

De Koedoe, met zijn fraaie gewei een welkome aanvulling op de diergroep 'Op weg naar Noach'.

Moeder met kinderen

2014

Aandacht voor de jongstgeborene, de kleine meid wil ook aandacht. Niet meer beschikbaar.

Olifantje 'Hope'

2014

Wat is er aandoenlijker als een baby-olifantje, die met moeite het tempo van de overige dieren van 'Op weg naar Noach' kan bijhouden? Nog 1 e.a. exemplaar beschikbaar.

Vlucht Duiven

2014

Een vlucht 'gewone' duiven, overal te zien, zeker in stedelijke gebieden. Geliefd én verguisd...... Het beeld staat op een hoge Belgisch hardstenen sokkel. Verkocht.

'Woerd'

2014

Portret van een 'gewone' woerd.  Niet meer beschikbaar.
 

Giraffe

2013

Giraffe, onderdeel vormend van de diergroep 'Op weg naar...'

Merrie met Veulen no. 2

2013

Is 'Merrie met Veulen no.1' in rust,  zo actief is haar opvolgster, 'Merrie met Veulen no. 2'. Moeder houdt met gepaste  trots vanuit haar ooghoeken haar veulen in de gaten. Het is ook mogelijk dit beeld te bestellen met 2 veulens. Dit n.a.v. een onlangs geboren tweeling in mijn omgeving. Ik kan me voorstellen dat dit beeld met 2 veulens dan een prachtige herinnering is!

Op weg naar Noach

2013

Een samen geëxposeerde diergroep wordt al snel geassocieerd met het verhaal van Noach. Noodzaak is dan wel, de grootte van elk dier afzonderlijk, op elkaar af te stemmen.

Voorjaar

2013

Baltsende steltkluten, zeldzame gasten in de Zeeuwse wateren. Niet meer beschikbaar.
 

Wereldbol met duiven

2013

Opdracht voor vredesmonument ter nagedachtenis aan alle gevallen Cavaleristen tijdens Vredesmissies. Heeft inmiddels een fraaie plek gekregen op het ereveld van de Prins Bernard kazerne te Amersfoort.

'Avances no. 2'

2012

Uit -gedeeltelijke- onvrede over Avances no.1 gemaakt. Spelende paarden, een eindeloze bron van inspiratie.......Het beeld staat op een hoge sokkel van rvs en Belgisch hardsteen.

'Jan van Gent' neerdalend

2012

Een Jan van Gent, neerdalend op haar nest. Het beeld, eerder bruin gepatineerd heb ik laten voorzien van een licht, bijna wit patin .Niet meer beschikbaar.

Kip en Haan

2012

'Kip met Haan'  heeft lange tijd eigen tuin opgesierd. Maakte deel uit van een grotere groep, in opdracht vervaardigd. Niet meer beschikbaar.

Struisvogel

2012

Onderdeel 'Op weg naar Noach'.

'Het Haas'

2011

'Het Haas' , een dier wat zich bij uitstek leent om uitgebeeld te worden door zijn herkenbare vormen. En ook een eerbetoon verdient; zo weinig eisend, zo gehard. 'Het Haas' is niet meer beschikbaar.

Mr. Moose

2011

De eland, overlever, z'n kenmerkende gewei. Schitterd dier!

Biga

2010

Gemaakt  n.a.v. een bezoek aan  opgravingen van  de Romeinse stad Oudna (Tunesië ). Oplage 3  

Merrie met Veulen

2010

Moeder en kind in ruste, genietend van elkaar...... Merrie en veulen zijn los gegoten.  Niet meer beschikbaar !  

'Terpsichore'

2010

Terpsichore, muze van de dans en het lyrische gedicht.

Dansend Paard

2009

Paarden figuur, snelheid, vrijheid , evenwicht.    

Haasje

2009

Een aantal haasjes uit de serie 'Het Hazenpad' solo gegoten in kleine oplage, niet meer beschikbaar.  

 

Pegasus

2009

Pegasus, het 'vliegende' paard heeft al menig kunstenaar geïnspireerd.

'Perry'

2009

Beeldje gemaakt als herinnering aan 'Perry',een geweldige labrador.

Sint Joris en de Draak

2009

Eervolle opdracht van Het Museum Nederlandse Cavalerie te Amersfoort. Onthult in september 2009 op het terrein van het museum. Na een aarzelend begin (hoeveel Sint Jorissen zullen er zijn?) genoten van de samenwerking met de opdrachtgevers, het vervaardigen van het beeld en zeker ook van de onthulling .........

Europa en de Stier

2008

Hoeveel Europa's met hun Stier zullen er gemaakt zijn? Een aloud en geliefd onderwerp.NB; unicum gieting.

Het Hazenpad

2008

Eind januari al, zijn spelende hazen voorboden van het komende voorjaar. . Niet meer beschikbaar

Paardje no. 3

2008

No. 3 in een serie van kleine beelden van paarden. Presenteer ze op hardstenen sokkels van 6/6/110cm. Oplage 8.

Ramskop

2008

Een ontmoeting met een indrukwekkende ram inspireerde mij tot dit beeld. De ogen, gemaakt door een simpele indruk van een vinger, zijn sprekend. Niet meer beschikbaar.

Driespan

2007

Paarden in beweging, stoeiend. Slechts twee hoeven raken de grond.... Beeld niet beschikbaar

Het Duel

2007

Jonge hengsten in gevecht. Oplage 5.

Muizenissen

2007

De inspiratiebron van dit beeld was een toevallig ontdekt ratje, uitgehouwen aan de voet van een zuil . (Basiliek, Vézelay)   Niet meer beschikbaar

Vijfspan

2007

Groep 'spelende' paarden. Oplage 8 . De groep heeft diverse verschijningsvormen gehad; aan elkaar op bronzen voetstuk, of als afzonderlijke exemplaren die geschilt worden op hardstenen voetplaat. Beeld niet meer beschikbaar

'Vijfspan'

2007

Detail van 'Vijfspan'.

Vriend of Vijand?

2007

Met een knipoog naar een Zuid-Amerikaanse traditie rond de stier en de op zijn rug gebonden condor;  symbolen van onderdrukking en vrijheid.  'Mijn' koe en roofvogel staan voor de uitbuiting/gebruik van dieren. Wanneer gaan we te ver?

Apis

2006

Apis, de naam van de Egyptische god van de zon. Model stond een jonge stier, terug in de wei na een winterperiode stal.

'Twee labradors'

2006

Opdracht voor een 'portretje' van vader en zoon labrador.

croupade

2005

Croupade, een sprong die de paarden vroeger geleerd werd om  'het voetvolk'  te doden.

Spelende Olifantjes

2005

Spelende Indiase olifantjes (MingalarOo en Bo Ghi), zoals ik ze in de dierentuin van Emmen veel gezien heb. Een geweldige dierentuin trouwens. Niet meer beschikbaar

'Moeke'

2004

Moeke, model stond een van m'n eerste kippen. Opdracht van voormalig kippenboer, die graag één kip als herinnering wilde aan zijn werkzame leven......  

Berin met jongen

2003

Moeder beer met haar jongen, wat is er vertederender...........Werk uit 2003, uit eigen collectie.
 

'Veulen' no. 1

2001

Veulentje, paar weken oud.