Een beeld zal in veel gevallen een meerwaarde betekenen voor een tuin. Het zal zichtlijnen bevestigen, rust kunnen bieden of een plek benadrukken. En niet alleen groter werk, ook kleine beelden kunnen een charmante meerwaarde betekenen mits zij op de juiste plaats staan opgesteld. De sokkel, die het beeld draagt, speelt in deze zeker geen bijrol, de keuze is bijna net zo belangrijk als het beeld zelf. Een goede sokkel ondersteund letterlijk én figuurlijk het beeld; toont het beeld prominent door zelf zo onopvallend mogelijk te zijn. Een aantal foto's als voorbeeld. 

 

 

Kerst 2020 Aalscholver siert het terras van de nieuwe bewoners van ons huis.......Ali mocht blijven!!

Driespan, in de tuin van Ton ter Linden en Gert Tabak met een wel héél speciale menner.......

 

 Foto hieronder: De kleine Katoo houdt van honden, ook de bronzen labradors in oma's tuin krijgen een knuffel van haar...... Hommel en Hannes gemaakt in 2005.

"Truus" gefotografeerd in haar nieuwe tuin...... sokkel corten staal, mooie combinatie met het patina van ijzer nitraat.

De Jan van Gent neemt een prominente plek aan het water in.

Foto boven; Grutto paar zoekend naar nest. Op hoge sokkel van Belgisch hardsteen. Staat aan de rand van verdiepte tuin . Geeft fraai silhouet tegen achtergrond.

                   

Haas op de bekende hardstenen zuil van 110/8/8cm. Altijd mooi! De zuil is aan de onderzijde gemonteerd op een 'tegel' voor de benodigde stabiliteit.

Chimp "Charly" staat op een fijn, wat hoger sokkelje. Hier een geroest exemplaar, gepoedercoat in mat donkergrijs is ook fraai. Deze sokkels zijn makkelijk verplaatsbaar en vooral zeer geschikt om in borders te wordengebruikt.

 

De steltkluten zijn geplaatst in een waterschaal met een doorsnede van 60 cm.  Eenvoudig beplant, met grove kiezels op de bodem. Geeft een welliswaar wat 'gemaakt' effect, maar is toch erg decoratief én speels. Leuk voor mensen die een water elemant in hun tuin missen! Waterschalen zijn in diverse maten verkrijgbaar. Pas echter op met al te veel zon! Kies voor een goede kwaliteit i.v.m. doorroesten.

Veel gebruikt, een zuil van cortenstaal. De roestbruine kleur combineert prachtig met het groen op de achtergrond en de kleur patin van het beeld. Hoewel het beeld aan de kleine kant is, toch een fraai geheel!!

Belgisch hardstenen zuil met een ring van RVS. Veel gebruikte formule maar een fraaie oplossing om de vogels zoveel mogelijk 'vrijheid' te geven. Toornt hier mooi boven de beplanting uit.

Kip 'Moeke' (niet meer verkrijgbaar!!) staat hier op een eenvoudige, ijzeren sokkel van plm. 120 cm. bij 20/20cm. De tot ijzeren pennen geslepen onderzijde staat zeer stevig in border of grasperk.Een aanrader voor alle niet verharde standplaatsen. Moet wel met een zekere regelmaat recht worden gezet!!

 

Een sokkel van zink, 110/20/20cm. Hier tegen een (halve ronde) beukenhaag geplaatst, dicht bij een boomwal , dus een relatief donkere plaats. In dit geval is het glimmende karakter van het zink niet storend.

Kleine haas op hoge sokkel. Denk er om dat hardsteen zeker kwetsbaar is en makkelijk breekt.Steen kan echter goed gerepareerd worden door de vakman!