De Beeldentuin is gesloten tot 27 april 2019!  

 

De galerie blijft op afspraak  te bezoeken! Voor meer informatie  0615501064 . Krite 61 Boornbergum (buitengebied), zie routebeschrijving.

NB;Tuin en galerie kunnen voor een korte periode gesloten zijn wegens benodigde werkzaamheden t.b.v het Waterschap. 

 

Een kleinschalige maar mooie beeldentuin in het buitengebied van Boornbergum.(Afslag Beetsterzwaag, A7) De tuin is onder architectuur ingericht voor het exposeren van kleinere en middelgrote bronzen beelden van Els van der Glas. Het formele gedeelte van de tuin ligt rond het woonhuis/atelier en bestaat uit 2 borders die maart 2017 opnieuw zijn ingeplant. De beplanting is nu gestructureerder  toegepast waardoor het onderhoud wordt vergemakkelijkt en het uitzicht vanuit met name de galerie niet wordt verhinderd..... Anemonen, lavendel, trosroosjes, pluimhortensia's, grassen , nepeta's en een groep verbena bonariens vormen de hoofdmoot.In dit deel van de tuin is de vlonder aan het water dé eye-catcher, zorgt bovendien voor een zicht op het water vanuit het terras en de woonkamer.   

Het informele gedeelte wordt gevormd door de omringende boswal,gazons en een ruigte met struiken, in het hart daarvan een aantal hagen, die de afzonderlijke beelden enige privacy bieden. De tuin heeft een oppervlakte van plm. een halve hectare en de bezoekers kunnen naast de beelden van Els, genieten van de tuin, het weidse landschap en vooral van de rust daarvan. Deze winter heeft de boswal een fikse snoeibeurt ondergaan en van jonge aanplant voorzien. Even wat minder mooi, maar noodzakelijk om de afzonderlijke bomen meer licht en lucht te geven.....

 

 

De bescheiden ontvangstruimte van de tuin doet dienst als permanente expositie ruimte en is het gehele jaar op apraak te bezoeken, maar is helaas minder geschikt voor het ontvangen van groepen.
Ook is de tuin minder toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator, grint, gras en boomwortels maken het voortbewegen niet makkelijk. Erg 'onvriendelijk' maar aanpassingen zijn kostbaar en door de veengrond vaak van korte duur. Hopelijk is hier begrip voor.

 

Bij het huis zijn 3 parkeerplaatsen beschikbaar, ziet u deze bezet bij aankomst,u kunt met een gerust hart uw auto parkeren in de berm van de Krite.

De tuin is open  van eind april tot eind september ieder laatste, hele weekend van de maand ! Onderstaande foto's geven een impressie van de tuin. 

 

 

 

.