De Beeldentuin is open op

28 en 29 september.

Openingstijden van 13.00  tot 17.00 uur.

Gast in de galerie is Ineke Carolus, vilt.

Voor geïnteresseerden is de galerie het gehele jaar op afspraak  te bezoeken! Voor meer informatie  0615501064  Krite 61 Boornbergum , zie routebeschrijving.  N.B. de beeldentuin bevindt zich in het buitengebied van Boornbergum.

 

Een kleinschalige maar mooie beeldentuin in het buitengebied van Boornbergum.(Afslag Beetsterzwaag, A7) De tuin is onder architectuur ingericht voor het exposeren van kleinere en middelgrote bronzen beelden van Els van der Glas. Het formele gedeelte van de tuin ligt rond het woonhuis/atelier en bestaat uit 2 borders die maart 2017 opnieuw zijn ingeplant. De beplanting is nu gestructureerder  toegepast waardoor het onderhoud wordt vergemakkelijkt en het uitzicht vanuit met name de galerie niet wordt verhinderd..... Anemonen, lavendel, trosroosjes, pluimhortensia's, grassen , nepeta's en een groep verbena bonariens vormen de hoofdmoot.In dit deel van de tuin is de vlonder aan het water dé eye-catcher, zorgt bovendien voor een zicht op het water vanuit het terras en de woonkamer.   

 

Het informele gedeelte wordt gevormd door de omringende boswal,gazons en een ruigte met struiken, in het hart daarvan een aantal hagen, die de afzonderlijke beelden enige privacy bieden. De tuin heeft een oppervlakte van plm. een halve hectare en de bezoekers kunnen naast de beelden van Els, genieten van de tuin, het weidse landschap en vooral van de rust daarvan. Deze winter heeft de boswal een fikse snoeibeurt ondergaan en van jonge aanplant voorzien. Even wat minder mooi, maar noodzakelijk om de afzonderlijke bomen meer licht en lucht te geven.....  Een bloemenweide in het hart van de tuin gaat z'n derde jaar in en is speciaal aangelegd voor bijen, hommels en vlinders. De eerste gasten zijn, in de vorm van een bijenkast, al aanwezig........

 

 

De bescheiden ontvangstruimte van de tuin doet dienst als permanente expositie ruimte en is het gehele jaar op apraak te bezoeken, maar is helaas minder geschikt voor het ontvangen van groepen.
Ook is de tuin minder toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator, grint, gras en boomwortels maken het voortbewegen niet makkelijk. Erg 'onvriendelijk' maar aanpassingen zijn kostbaar en door de veengrond vaak van korte duur. Hopelijk is hier begrip voor.

 

Bij het huis zijn 3 parkeerplaatsen beschikbaar, ziet u deze bezet bij aankomst,u kunt met een gerust hart uw auto parkeren in de berm van de Krite.

De tuin is open  van eind april tot eind september ieder laatste, hele weekend van de maand ! Onderstaande foto's geven een impressie van de tuin en werken van Ineke Carolus, vilt .     'Hoe Blauw is de Hemel' en 'Bast'.

 

.